Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ

0
1454

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Σπήλι, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, το σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν το αλκοόλ. Το σεμινάριο οργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α Κρήτης), και το Ερευνητικό Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το σεμινάριο είχε δύο σκέλη που εξελίχθηκαν παράλληλα. Το πρώτο αφορούσε γονείς, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία και το δεύτερο αφορούσε επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, αιρετούς της αυτοδιοίκησης, κληρικούς, δημοσίους υπάλληλους εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και γενικότερα ευαισθητοποιημένους πολίτες με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίησή τους, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της πρόληψης, μέσα από την υλοποίηση δράσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγ. Βασιλείου.
Εισηγητές: ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μουζάς, Γαστρεντερολόγος, ο ψυχίατρος κ. Ευάγγελος Γρινάκης, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Νεκταρία Λιοδάκη, η Κοινωνιολόγος κ. Αικατερίνη Σφακιανάκη και η Ψυχολόγος κ. Καίτη Ζαχείλα.

Το επόμενο βήμα για το τμήμα Παιδείας, σε εφαρμογή και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 151/2018 περί κήρυξης έτους Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τους παραπάνω ευαισθητοποιημένους πολίτες που παρακολούθησαν το σεμινάριο, είναι να προχωρήσει σε σχεδιασμό δράσεων που θα συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στη διάδοση της γνώσης σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ, κυρίως στην εφηβική ηλικία και στη μείωση των προβλημάτων που οφείλονται στη χρήση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ