Εορτασμός της Αρκαδικής εθελοθυσίας στη Μελβούρνη

0
1746

Σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται οι Κρητικοί, ο μήνας Νοέμβριος είναι ιερός και ξεχωριστός γιατί μας γυρίζει πίσω 147 χρόνια που οι εθνομάρτυρες πρόγονοι μας ξεσηκώθηκαν για άλλη μια φορά να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό. Όλοι στο βωμό της πανώριας Λευτεριάς. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ιερωμένοι, φιλέλληνες εθελοντές και τόσοι άλλοι ανώνυμοι και επώνυμοι.

 

Έξι απανωτές επαναστάσεις με πιο μεγάλη, σπουδαία και αιματηρή εκείνη του 1866-69.

Και λέω πιο σπουδαία γιατί αυτή ταρακούνησε την απαθή και αδιάφορη μέχρι τότε Ευρώπη και το Κρητικό ζήτημα έγινε Ευρωπαϊκό ζήτημα.

Άνθρωποι διανοούμενοι, άνθρωποι των γραμμάτων άρχισαν πλέον να καυτηριάζουν τη βάρβαρη συμπεριφορά των Τούρκων. Εκατοντάδες εθελοντές Έλληνες και ξένοι άρχισαν να καταφθάνουν στην Κρήτη για να συνδράμουν τους ηρωικούς προγόνους μας.

Σίγουρα η λευτεριά της Κρήτης είχε ξεκινήσει από το ΑΡΚΑΔΙ.

Για μας τους Μελαμπιανούς είναι ιδιαίτερη τιμή γιατί μεταξύ των απολεσθέντων ήταν και 3 Μελαμπιανοί όπως έχει αναφερθεί και από άλλους.

Το παράδειγμα των προγόνων μας, μας λέει πολλά. Ότι η λευτεριά και η θρησκευτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανεξαρτησία απαιτούν επαγρύπνηση, θυσίες και αγώνες.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους

Σωκ. Τσουρδαλάκη

Μελβούρνη

111111111111111111111

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ