Η εκδήλωση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

0
1773

 

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) , ώρα 19:00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ολοκληρώθηκε η σειρά ομιλιών της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με γενικό τίτλο Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο*.
Η ολοκλήρωση έγινε με αφιέρωμα στον Άη Βασίλη και ειδικότερα στις Μέλαμπες, ως κύριο βασικό εκπρόσωπο της επαρχίας μας.

 

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Νικολακάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάνοντας στην έναρξη της εκδήλωσης  εκτεταμένη αναφορά στο χωριό μας.

Ακολούθησαν οι Εισηγητές:

• η συγχωριανή μας Δώρα Σπυριδάκη του Γιάννη, που ανέπτυξε το θέμα
Μουσική και κοινωνία στον Άη-Βασίλη και στις Μέλαμπες. Μια γυναικεία ποιητική.  

Παρακολουθήστε το σχετικο υλικό:

 

 http://www.youtube.com/watch?v=_c4oVO2psIY

• ο κ. Θρασύβουλος Τσουχλαράκης, υποψήφιος διδάκτωρ πολιτισμικών σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα:
Ο παραδοσιακός χορός στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου Ρεθύμνης, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά σε  Μελαμπιανούς καλλιτέχνες.

και
• ο κ. Δημήτρης Σιδερής, υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μουσικός, με θέμα Το λαούτο στην υπηρεσία της «κατασκευής» μιας μουσικής ταυτότητας. Το παράδειγμα του Μαρκογιάννη.

 

 

 

Στη συνέχεια μουσικά κομμάτια ερμήνευσαν

 ο Ross Daly

καθώς επίσης  το μουσικό σχήμα Daulute: Δημήτρης Σιδερής (λαούτο), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά) και Γιώργος Ζαχαριουδάκης (πνευστά)._

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ