Νίκος Κ Κυριακάκης (Φλυτζάνης)

0
2428

Σε αυτούς που δεν γνώρισαν τον αείμνηστο Νικολή Κ Κυριακάκη (Φλυτζάνη) αλλά και σε όσους  θυμούνται με νοσταλγία και αγάπη το πρόσωπο , την παρέα και τη μελωδία του λαούτου του απευθύνονται οι γραμμές και τα στιγμιότυπα αυτά.
Γιατί φέτο κλείνουν  20 χρόνια από το θάνατο του.

Ο μπάρμπα Νικολής ήταν  απλός, δουλευτής, συνεπής ,  άνθρωπος του μόχθου , που πάλευε καθημερινά με τη Μελαμπιανή γή για να στηρίξει την οικογένεια του.

Στη συμπεριφορά του ήτανε πάντα μετρημένος, ενώ στο πρόσωπο του κατοικούσε μόνιμα μια απέραντη γαλήνη και μια ηρεμία που καθρέφτιζαν ακριβώς εκείνο  τον σπάνιο εσωτερικό του κόσμο και εκείνη την ευγενική διάθεση για τους συγχωριανούς του.

Συγχωριανούς του , που όχι μόνο σεβάστηκε και αγάπησε,  αλλά και υπηρέτησε για μια ολόκληρη ζωή, ως ο ακούραστος και πάντα διαθέσιμος λαουτιέρης για κάθε λυράρη, για κάθε ώρα και κάθε παρέα στο χωριό.

 

Αν τελικά  η μουσική και πολιτιστική παράδοση του χωριού μας έχει σήμερα αναγνώριση  , θεωρώ πως αθρώποι μετριόφρονες, ανιδιοτελείς και πρόθυμοι να μοιραστούν τα μουσικά και όχι μόνο χαρίσματα τους σαν τον μπάρμπα Νικολή  «ευθύνονται» για αυτό …

 

Αντώνης Ε Τσουρδαλάκης

 

 


Παρακολουθήστε μια παρουσίαση με επιλεγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες 

http://www.youtube.com/watch?v=uaRxZ3f2TKo



Παρακάτω βλέπετε παρέα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς του 1986 στο σπίτι μας στις Μέλαμπες

http://www.youtube.com/watch?v=X4T0WWf4CeU

 


Εδώ δύο διαφορετικές ημερομηνίες παρέα και πάλι στο σπίτι μας στις Μέλαμπες – 1990 Γιορτή του Ευαγγελισμού  25 Μαρτίου και ένα μήνα πρίν 25 του Φλεβάρη

http://www.youtube.com/watch?v=X4rho88s0CE

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ